Справа Савченко: Луценко відповів всім, хто хоче "посміятися" і підкреслив всю серйозність


Генеральний прокурор України Юрій Луценко підкреслив серйозність намірів Надії Савченко, яка наразі знаходиться в СІЗО.
"Для всіх тих, хто хоче похіхікати над ситуацією, хто хоче звести це до не зовсім нормальної, адекватної розмови жінки, хочу сказати прямо і відповідально: ми маємо справу з організацією, підготовкою і вербуванням учасників зі зброєю супротивника РФ для знищення органів влади української держави. Ми маємо готування до теракту шляхом обстрілу з ворожих мінометів. 120—мм міномети – це страшна зброя, дві міни якої попадають у будинок і пробивають прикриття будь-якого житлового та адміністративного будинку. А таких мінометів біло завезено 4. І в них було понад 40 мін", - сказав він в ефірі телеканалу ICTV.
"Ми мали справу з обстрілом ворожими мінометами урядового кварталу з неминучими сотнями жертв серед мирного населення, яке постійно знаходиться у центрі столиці. Був план захоплення центральних адміністративних будівель. Ми маємо докази координації цих дій з ватажками з терористичної організації ДНР та офіцерами Збройних сил РФ", - додав генпрокурор.
Він підкреслив, що готувався терористичний акт в змові і на користь ворогів України.
"І тому це особливо тяжкий злочин, безумовно, повинен бути засудженим всім суспільством, і безумовно, в найкоротші терміни має бути завершено слідство", - зазначив Юрій Луценко.
Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.
Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Related

Суспільство 1718690128705494199

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item