"Це початок холодної війни" - Береза про поведінку Росії


Своєю агресивною політикою Росія заганяє себе у стан холодної війни із Заходом.
Таку думку висловив позафракційний Борислав Береза у коментарі "112 Україна".
"Це дійсно початок холодної війни. Росія сама себе заганяє у холодну війну. Якщо російський уряд у наступні півроку-рік обмежить можливість своїх громадян ще й виїжджати за кордон, томи побачимо 100-відсоткове відображення того, що було вже в Радянському Союзі. Тоді можна казати, що російський уряд перейшов до повноцінної холодної війни, яка закінчиться виключно падінням Росії, як це було з падінням Радянського Союзу", - наголосив Береза.
Він переконаний, що у відповідь на "справу Скрипаля" Росії слід очікувати додаткових санкцій.
"Можуть бути посилені списки, можуть бути обмеження російським структурам брати кредити в Європі та Америці. Дуже сподіваюся на відміну Чемпіонату світу з футболу. Це був би найміцніший ляпас по режиму Путіна. Для нього це не тільки спортивна дія, а політична акція. Хоче показати Європі і всьому світу, яка міцна Росія, що може зробити такий великий чемпіонат. Це співвідноситься з фашистською Німеччиною, коли Гітлер робив олімпіаду. Таке собі свято скрепного духу. Було б непогано, якби це свято перенесли у якусь нормальну країну", - сказав нардеп.
4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.
Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. Про аналогічні дії заявили 16 країн.
У зв'язку зі "справою Скрипаля" Україна готує видворення 13 російських дипломатів.

Related

Події у світі 5432433409859272481

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item