У Чорне море увійшов корабель США з морпіхами

Корабель Оук Хілл прямує до берегів Румунії

Сотні американських морських піхотинців будуть відпрацьовувати операції з висадки на чорноморському узбережжі в рамках навчань Весняний шторм.

Великий десантний корабель-док Оук Хілл (USS Oak Hill LSD 51) ВМС США увійшов до акваторії Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Шостого оперативного флоту ВМС США.
Нині корабель, на борту якого перебувають підрозділи 26-го експедиційного батальйону морської піхоти у складі близько 500 морських піхотинців, іде до берегів Румунії.
Очікується, що Оук Хілл візьме участь у військових навчаннях Весняний шторм 2018 (Spring Storm 2018), які пройдуть 8-15 березня в районі румунського порту Констанца. Зокрема, планується відпрацювання висадки десанту морської піхоти на румунський берег.
"Регулярна присутність ВМС і морської піхоти в Чорному морі демонструє тверду прихильність 6-го флоту забезпечення регіональної стабільності, безпеки на морі і колективної безпеки з нашими союзниками по НАТО", - заявив командир 26-го експедиційного батальйону морської піхоти полковник Фаррелл Салліван.
Нагадаємо, з середини лютого до початку березня в Чорному морі перебували два американських ракетних есмінці Росс (USS Ross DDG 71) і Карні (USS Carney DDG-64).
Нагадаємо, відповідно до Конвенції Монтре 1936 року, військові кораблі нечорноморських держав можуть перебувати в акваторії Чорного моря не більш як 21 добу.

Related

Події у світі 1079086542840168689

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item