ГПУ вивчає ймовірні контакти Рубана та Савченко з Медведчуком

Рубан і Савченко не могли діяти "окремо від якогось більш глобального плану"
Генеральна прокуратура вивчає можливі контакти Віктора Медведчука з главою організації Офіцерський корпус Володимиром Рубаном та депутатом Верховної Ради Надією Савченко.
Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу ICTV.
"Так, дійсно у нас є питання до діяльності Українського вибору як центру антиукраїнської пропаганди. І буквально за два тижні до затримання Рубана та Савченко Служба безпеки України і військова прокуратура, кримська прокуратура, ліквідували кілька антиукраїнських притонів, які за гроші Москви (ми ці гроші вилучили), за планами Москви (і ми ці завдання вилучили) в Дніпропетровську, Харкові, Львові, Київській області, Миколаївській області організовували підривну діяльність на території України", - сказав він.
За словами Луценка, мова йде "не про військово-підривну, а про політично підривну, антиукраїнську, сепаратистську, федералістичну діяльності".
"Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається Український вибір, яку очолює пан Медведчук. І ми цим займаємося вже ретельніше рік", - заявив Генпрокурор.
Луценко зазначив, що "можлива причетність самого пана Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко. І ми вивчаємо їх ймовірні контакти", - підкреслив він.
За його словами, Рубан і Савченко не могли діяти "окремо від якогось більш глобального плану". Він зазначив, що спланований ними теракт у центрі Києва "повинен був потягнути наступ російсько-терористичних військ, в обозі яких рухався б наш незабутній легітимний Віктор Федорович Янукович".

Related

Події в Україні 8535218413039694329

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item