Рада схвалила закон про Антикорупційний суд

Засідання Верховної Ради

Напередодні в профільному комітеті парламенту відкинули пропозицію внести на голосування законопроект з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Відповідне рішення підтримали 282 нардепи, повідомляє РБК-Україна в четвер, 1 березня.

"Проект закону спрямований на визначення основ організації та діяльності Вищого антикорупційного суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їхньої діяльності", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, який вніс до парламенту президент України Петро Порошенко.

Згідно з документом, юрисдикція Вищого антикорупційного суду буде поширюватися на всю територію України. Його завданням є здійснення правосуддя відповідно до визначених законом принципів і процедур судочинства з метою захисту особи, суспільства і держави від корупційних та пов'язаних з ними злочинів.
Зазначимо, суддею Вищого антикорупційного суду може стати громадянин України, не молодший за 35 років. Кандидат повинен мати досвід професійної діяльності в сфері права з питань протидії та боротьби з корупцією, а також відповідати іншим вимогам, зазначеним в документі.

Нагадаємо, 23 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про Антикорупційний суд.

Разом з тим МВФ повідомив українську владу про те, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд в його нинішній редакції є порушенням Києвом своїх зобов'язань і суперечить рекомендаціям Венеціанської комісії.

У свою чергу в Адміністрації президента заявили, що законопроект повністю відповідає Конституції України і рекомендаціям Венеціанської комісії. Пізніше Світовий банк закликав внести зміни в цей законопроект. СБ виділив сім зауважень до документа. Деякі з них повторюють вимоги МВФ.

Related

Політика 9086323265956165370

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item