СБУ припинила рекламу "Житомирської народної республіки"

СБУ викрила спробу реклами чергової псевдореспубліки

Для створення необхідної "картинки" використовувалися реальні персональні дані жителів Житомирської області, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти в соцмережах.

Співробітники Служби безпеки України блокували спроби популяризувати в інтернеті так звану "Житомирську народну республіку". Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що для створення необхідної "картинки" підозрювані використовували реальні персональні дані жителів Житомирської області, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти в соціальних мережах.

Через них вони дистанційно адміністрували сторінки і наповнювали їх антиукраїнською інформацією.

Правоохоронці, зокрема задокументували факт використання російськими пропагандистами особистої інформації та фотографій жительки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої "Житомирської народної республіки".

Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки і популяризації незаконних збройних формувань ДНР/ЛНР.

Жінка не підозрювала про свою "причетність" до створення антиукраїнської сторінки.

Співробітники СБУ також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували "лайками" антиукраїнські пости, мають явні ознаки інтернет-ботів, тільки деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.

Служба в рамках чинного законодавства вжила необхідних заходів для блокування Інтернет-спільноти фейкової ЖНР і припинення її інформаційного наповнення.

Нагадаємо, в самопроголошеній ДНР видали 170 тисяч "паспортів".

Related

Події в Україні 6017089918065737765

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item