Глава Міноборони Британії: Солідарність світової спільноти з Лондоном стала поразкою для Путіна


Гевін Вільямсон назвав підтримку Великої Британії з боку ЄС "найкращою відповіддю" Кремлю
Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що терпіння світового співтовариства щодо політики президента РФ Володимира Путіна "на межі".
За його словами, виражена лідерами країн Євросоюзу солідарність із Великою Британією у справі екс-агента Сергія Скрипаля "є поразкою" російського президента, повідомляє DW.
Британський міністр також зазначив, що підтримка позиції Великої Британії ЄС і членами Північноатлантичного альянсу є "найкращою відповіддю на наміри Кремля" та "посилає неймовірно потужний сигнал" Москві.
4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері.
Британське слідство встановило, що Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в СРСР в 1970-х роках. Вона відома під назвою Новачок.
Велика Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію та ухвалила рішення про вислання з країни 23 російських дипломатів. 
Кремль заявляє про свою непричетність до отруєння Скрипаля. Із Росії також вислали 23 британських дипломатів.
Крім того, за даними ЗМІ, США і до 20 європейських країн також готуються вислати російських дипломатів.
На саміті в Брюсселі лідери країн ЄС висловили "необмежену солідарність" із Великою Британією. Вони вважають "вкрай ймовірним, що Росія відповідальна" за замах на Скрипаля, бо "іншого переконливого пояснення немає".
Як символічний жест підтримки британської влади президенти та глави урядів країн Євросоюзу також вирішили відкликати для консультацій посла ЄС в Москві.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС готовий в разі необхідності вжити додаткових заходів.

Related

Події у світі 6810985860521401094

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item