Отруєння Скрипаля: Росія перевела стрілки на США


Росія звинуватила Сполучені Штати Америки в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.
Нібито у РФ є документи-докази того, що саме США розробляли газ "Новачок", яким був отруєний Скрипаль. Про це передає РІА "Новости".
Начальник лабораторії хіміко-аналітичного контролю наукового центру Міноборони Росії Ігор Рибальченко розповів про те, що у 1998 році вітчизняні фахівці виявили в спектральній бібліотеці Київського національного бюро стандартів Сполучених Штатів відомості про фосфороорганічні речовини, які володіло "сильною смертельною дією".
"Зараз з'ясовується, що, судячи з назви цієї речовини, це був якраз той самий "Новачок", А234", - сказав Рибальченко.
Він зазначив, що сполуку внесли в базу даних співробітники центру хімічних досліджень і розробок армії США.
"Найцікавіша деталь в цій історії: в наступних версіях бази даних - вони зазвичай тільки розширюються, весь час поповнюються, все більше і більше речовин - ми цього запису не виявили", - сказав фахівець, підкресливши, що не може пояснити, "куди воно поділося".
12 березня прем'єр Великобританії Тереза Мей заявила, що до отруєння Сергія Скрипаля причетна Росія.
14 березня Москва екстрено зв'язалася з Лондоном по дипломатичних каналах і повідомила британську владу про те, що нібито не має ніякого відношення до отруєння екс-полковника ГРУ.
Пізніше стало відомо, що Великобританія висилає 23 російських дипломата, які мали відношення до розвідки РФ, також Лондон перериває всі офіційні відносини з Москвою на період розслідування справи Скрипаля.
15 березня Москва заявила про дзеркальну відповідь на рішення Лондона.
16 березня міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що наказ використовувати хімзброю для отруєння Скрипаля, цілком ймовірно, віддав особисто Володимир Путін.

Related

Події у світі 1486094220505447476

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item