"Російський політичний проект": СБУ оприлюднила доповідь про антиукраїнську діяльність Рубана

Російський політичний проект "В. Рубан"
Візуальна доповідь описує проросійську діяльність голови Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яка здійснювалася з 2004 року. Документ був опублікований на офіційній сторінці Служби безпеки України у Facebook.
На 26 слайдах, об'єднаних назвою Російський політичний проект "В. Рубан", викладена діяльність видавництв, що належать Рубану, які фінансувалися з російських державних фондів і випускали книги з проросійським змістом. Серед них Русь нерусская, Русский мир Украины та інші.
Також зазначається, що з 2013 року Рубан брав активну участь у проросійському цивільно-політичному русі Український вибір, главою якого є Віктор Медведчук. Інформація про зв'язок Рубана з цією організацією була видалена з офіційного сайту руху, однак збереглася в кеш версіях сторінок. У публікаціях, розміщених на сайті руху, Рубан висловлюється проти європейського вибору України і за вступ до Митного союзу.
"Не можна допустити розриву України з Росією. Упевнений, що рано чи пізно нас чекає нова Переяславська Рада, яка знову воз'єднає наші країни і народи", – йдеться в одній зі статей авторства Рубана.
Також в доповіді наголошується, що на початку створення сайту "Офіцерського корпусу", його сторінки були наповнені проросійськи орієнтованими матеріалами, але різко змінили спрямованість з початком Революції Гідності.
Раніше повідомлялося, що 8 березня на КПВВ Майорськ затримали з арсеналом зброї керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана.
Рубану інкримінують підготовку теракту і замаху на перших осіб держави.
Спецоперація Служби безпеки України з викриття голови Офіцерського корпусу Володимира Рубана тривала близько 10 місяців. 

Related

Політика 5927007258119507967

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item