Гройсман анонсує нову космічну програму України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр поставив перед Космічним агентством три завдання. Вони стосуються міжнародних проектів, а також внутрішніх потреб держави.

У найближчі тижні буде затверджено нову космічну науково-технічну програму на наступні 5 років. Про це в п'ятницю, 16 березня, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що попередня програма закінчилася в 2017 році, в зв'язку з чим Державне космічне агентство зайнялося формуванням нової загальнодержавної цільової програми.

"Буквально в січні я проводив закриту нараду з усіма зацікавленими сторонами. Відповідно вони зараз готують нову програму і будуть її доповідати. Я думаю, що в найближчі тижні буде її затвердження. І далі вони продовжать свою роботу", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що Україна є космічною країною і має низку міжнародних проектів.

"Я визначив три завдання для Космічного агентства, за якими вони сьогодні працюють", - зазначив глава уряду, уточнивши, що вони стосуються, зокрема, ефективності взаємодії з міжнародними проектами, а також внутрішніх потреб держави.

"Є питання, про які я не можу говорити. І ми зараз чекаємо від них відповіді. Ця робота ведеться, буде презентована і буде розглянута урядом в секретному режимі. І будуть прийняті відповідні рішення", - сказав прем'єр-міністр.

Раніше Гройсман заявив про ліквідацію економічного співробітництва з Росією.

Нагадаємо, в Україні створили ракету для Британії.

Related

Політика 6307504503540260840

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item