Польща змінює стратегію нацбезпеки через Росію

Анджей Дуда

Пріоритетом політики безпеки Польщі залишається розвиток оборонного потенціалу НАТО на східному фланзі і зміцнення стратегічного партнерства зі США.

Президент Польщі Анджей Дуда анонсував зміни в стратегії національної безпеки у зв'язку з непередбачуваною політикою Росії. Про це він заявив на щорічній зустрічі керівного складу Міністерства національної оборони і збройних сил у четвер, 15 березня, повідомляє Польське радіо.

За словами Дуди, пріоритетом політики безпеки Польщі залишається розвиток оборонного потенціалу НАТО на східному фланзі і зміцнення стратегічного партнерства зі США.
Він також оголосив, що найближчим часом відбудуться певні зміни в стратегії національної безпеки. За словами президента, зміни необхідні у зв'язку з "непередбачуваністю російської політики".
"Росія показує, що заради досягнення своїх цілей готова використовувати військову силу. Це небезпечно для нас, для всіх сусідів Росії, для всієї міжнародної громадськості. Останні російські навчання" Запад-2017 показали, що Росія відпрацьовує повномасштабний конфлікт з НАТО, ареною якого повинні бути Польща і країни Балтії", - зазначив Дуда.
Раніше повідомлялося, що для безпеки Великобританії Росія, Китай і Північна Корея становлять більшу загрозу, ніж тероризм.

Related

Події у світі 8088693159121654639

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item