Штати оточують Росію кільцем ПРО - Міноборони РФ

Система ПРО США Patriot

У російському оборонному відомстві підрахували кількість ракет, які США планують розгорнути біля кордонів, і вказали на активну роботу щодо розміщення американських систем ПРО в Європі.

Заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін заявив в ефірі телеканалу Россия24, що США планують розгорнути в цілому 400 ракет глобальної системи ПРО біля російських кордонів.
"Зараз широким фронтом йде велика робота щодо окільцювання Росії кільцем протиракетної оборони", - наголосив представник Міноборони РФ.
Він уточнив, що на території США вже створені райони протиракетної оборони в Каліфорнії і на Алясці, також системи ПРО є в Румунії, країнах Балтії і ось-ось з'являться в Польщі.
"Підключаться до цього кільця і будуть залучені райони протиракетної оборони в Кореї і Японії. І це в цілому буде розгорнуто близько 400 антиракет, що значно знижує потенціал ядерного стримування Росії", - зазначив Фомін.
Також він заявив, що США створили в Європі тилові запаси для додаткового розгортання угруповання до 300 тисяч військових.
"США відпрацьовують трансатлантичне перекидання військових формувань на територію Європи. У різних місцях створюють запаси озброєння, військової техніки, спеціальної техніки, боєприпасів, продовольства, майна і так далі", - розповів заступник міністра оборони Росії.


Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що дії НАТО біля кордонів РФ єстратегічною помилкою.

Related

Події у світі 1679507382203654753

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item