Український телеканал звільнив режисера через карту без Криму

Телеканал приніс вибачення за некоректну карту

Телеканал СТБ звільнив режисера монтажу проекту "Холостяк" через те, що у випуск програми потрапила карта України, де Крим не був позначений як українська територія.

З приводу інциденту з випуском проекту "Холостяк" від 16 березня на телеканалі провели службове розслідування, повідомляє прес-служба телеканалу.
"Ситуація виникла через некоректний підхід режисера монтажу проекту до використання джерел інфографіки, а саме міжнародного стоку графічних шаблонів, зареєстрованого в Нью-Джерсі (США). Незважаючи на те, що пошук карти здійснювався англійською мовою, він не виключив ситуації, неприйнятної для національного медіа", - йдеться в повідомленні прес-служби телеканалу.
Зазначається, що режисер монтажу, який працював над цією інфографікою, "повністю усвідомлює, що наслідки його помилки призвели до ситуації, коли в ефірі телеканалу з'явилася карта України, обриси якої суперечать позиції СТБ про державні кордони нашої країни і статус півострова Крим як невід'ємної частини України".
У зв'язку з цим, йдеться в повідомленні, "телеканал СТБ припиняє співпрацю з режисером монтажу проекту "Холостяк" із сьогоднішнього дня".
Також СТБ приніс свої вибачення за неприпустиму помилку.
"Звертаємо увагу наших глядачів, що це зображення є неприємною для нас технічною помилкою і в жодному разі не є офіційною позицією каналу СТБ про державні кордони України, тому що Крим - це Україна!" - зауважили в прес-службі телеканалу.
Також на телеканалі повідомили, що оперативно виправили помилку в усіх відео на офіційних сторінках СТБ.
"Телеканал у жодному разі не знімає із себе відповідальності за цю ситуацію. Ще раз приносимо вибачення перед усіма глядачами", - додали в прес-службі СТБ.
Нагадаємо, в Угорщині вилучили карту з "російським" Кримом і "молдовською" Одесою.
Раніше в Чехії вилучили шкільні атласи з "російським Кримом".

Related

Події в Україні 4544247451920171399

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item