Порошенко може наступити на кума Путіна


Якщо Генпрокуратура не висуне конкретних звинувачень колишньому голові Адміністрації президента, куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку, це завдасть репутаційних втрат безспосередньо президенту Петру Порошенкові. Про це сказав політолог Михайло Басараб.
"Заяви Луценка мають базуватися на конкретних матеріалах. Адже Медведчук досі має серйозний вплив на слідчі органи і суди. Саме він монтував цю "ківаловщину" ще з часів Кучми.
Посадити його до в'язниці — завдання не з простих. Навіть якщо справа дійде до вироку, швидше за все, він вже буде у Сочі або Москві.
Все залежить від політичної волі президента. Навіть з початком агресії Росії Порошенко не гребував стосунками з Медведчуком. Мовляв, той може допомогти зі звільненням українців. Але тут не може бути жодного виправдання. Бо як може бути посередником людина, яка діє в інтересах Кремля на послаблення позицій України?
Заяви генпрокурора можуть бути наслідком внутрішньої конкуренції в оточенні президента. Таким чином Луценко із соратниками конкурує з Медведчуком за вплив на Порошенка.
Президент може наступити на кума Путіна, щоб показати це як здобуток у поході на другий термін. Водночас має розуміти, що справу треба довести до кінця. Бо якщо Генпрокуратура не висуне конкретні обвинувачення, а Медведчук тим часом наговорить про стосунки з Порошенком багато цікавого, то президент може отримати репутаційні втрати.
Справа Рубана-Савченко – це далеко не єдиний епізод діяльності Медведчука (просто він найбільш скандальний й провокативний). СБУ і прокуратура розслідують кілька інших справ проти людей Медведчука: за підривну антиукраїнську пропаганду, штучний сепаратизм. Багато хто вважає, що Медведчук безпосередньо розставляв російських агентів у силових структурах, коли був керівником Адміністрації Кучми", - сказав політолог.
26 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі органи вивчають можливі контакти керівника руху "Український вибір — право народу" Віктора Медведчука з Володимиром Рубаном та Надією Савченко, яких підозрюють у тероризмі.

Related

Політика 7197192193443242538

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item