В поліції прокоментували знайдені армійські БТРи та тягачі


Списана військова техніка, яку знайшли в Житомирській області, потрапляла з військових частин до приватних підприємців у Новоград-Волинському.
Там її приводили в робочий стан і продавали, розповів головний поліцейський Житомирської області В'ячеслав Печененко, пише LB.ua.
"Цю техніку отримували з військових підрозділів приватні підприємці. Невідомо, на якій підставі приводили її до ладу, в робочий стан і потім продавали через інтернет. Звідки саме ця техніка взялася, слідство наразі встановлює. Але все це - техніка військового призначення. У нас на мирній території багато військових складів, баз зберігання тощо. Порядок продажу військової техніки впорядкований - якщо таку техніку списують, то її здають на металобрухт, а кошти йдуть на користь держави. А деякі недбалі командири списують техніку, а потім її розпродають, але це все повинно встановити слідство: звідки ця техніка взялася, з яких частин, на підставі чого і чи є там порушення законодавства. Зараз у цьому розбирається слідство", - сказав він.
Поліція знайшла техніку під час операції, під час якої розслідували крадіжку нафтопродуктів.
"У нас є підрозділ спеціальної поліції, який займається розслідуванням справ, пов'язаних, зокрема, з крадіжками з нафтопроводів. Через територію однієї з військових частин проходив нафтопровід, з якого крали нафтопродукти. Під час обшуків на цій території було знайдено цю військову техніку. Потім шляхом розслідування було встановлено, що з території, в тому числі, однієї з військових частин військова техніка потрапляла на вже цивільні майданчики приватних підприємств у Новоград-Волинському", - додав він.
Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили командування однієї з військових частин Житомирщини на розкраданні паливно-мастильних матеріалів.

Related

Події в Україні 4258448069343764002

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item