У МЗС України запропонували розірвати договір про дружбу з Росією

Олена Зеркаль

Чинний договір про дружбу з Росією необхідно розірвати, а новий укласти з урахуванням поточної ситуації, вважає Олена Зеркаль.

Заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль впевнена, що договір про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією необхідно розірвати і вести мову про нову угоду з урахуванням реалій. Про це вона заявила 28 березня в ефірі радіо Новий час, пише Інтерфакс-Україна.
В новых реалиях отношений с Россией мы все равно должны выйти на новый">"Моя думка, що не можна продовжувати цей договір, тому що РФ брутально вже порушила цей договір, особливо що стосується останніх виборів проведених в Криму - виборів президента РФ. <...> У нових реаліях відносин з Росією ми все одно повинні вийти на новий договір, який передбачатиме і правові інструменти вирішення спорів між країнами", - зазначила заступник міністра.Зеркаль додала, що відносини з РФ повинні будуть будуватися виходячи з реалій."Я сподіваюся, що здоровий глузд коли-небудь все-таки переможе агресію. Я не знаю в якій формі це буде, але будь-які відносини з Росією повинні вже будуватися на зовсім інших засадах і виходити з зовсім інших реалій, ніж це було в 90-х", - підсумувала вона.Нагадаємо, в середині березня стало відомо, що МЗС України підготувало пропозицію щодо денонсації договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією і представило план виходу з структур СНД.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ підписаний в 1997 році. Угода закріплює стратегічне партнерство сторін на основі принципів "взаємної поваги, рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску".Термін дії документа становить десять років з подальшою автоматичною пролонгацією в разі відсутності у сторін претензій.

Related

Політика 5985811065150115769

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item