Макрон: Отруєння Скрипаля є нападом на суверенітет Європи

Еммануель Макрон
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що отруєння екс-агента Сергія Скрипаля є нападом на суверенітет Європи.
Про це Макрон заявив під час спільної прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
"Ми розглядаємо цей напад як серйозний виклик нашій безпеці і як напад на європейський суверенітет", - цитує Макрона AFP.
Президент Франції додав, що це вимагає скоординованої, рішучої відповіді з боку держав-членів ЄС.
23 березня ЄС на знак солідарності з Лондоном віришив тимчасово відкликати свого посла Маркуса Едерера з Москви.  Того ж дня, глава Європейської ради Дональд Туск анонсував додаткові заходи країн ЄС проти Росії у зв'язку з отруєнням  Скрипаля.
14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів через отруєння екс-агента Скрипаля та його доньки Юлії. Також Мей звинуватила Москву в незаконному застосуванні сили на території Сполученого Королівства.  
За словами прем'єра, Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Мей додала, що розробкою цієї речовини займались військові в межах програми Новачок.
Також Мей оголосила про скасування візиту глави МЗС Росії Сергія Лаврова до Сполученого Королівства та про скасування інших запланованих зустрічей на вищому рівні з представниками Росії. 
Мей поскаржилася, що Москва відповіла на всі прохання довести свою непричетність до отруєння із "сарказмом і презирством".
Зазначимо, що РФ спростувала всі обвинувачення і у відповідь на дії Лондона вислала 23 британських дипломата.  
Президент РФ Володимир Путін назвав всі звинувачення Лондона на адресу РФ "нісенітницею", адже Москва не могла дозволити собі такого, тим більше напередодні виборів і чемпіонату світу з футболу.

Related

Події у світі 6833334228070176219

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item