У ЄС зробили жорстку заяву і дали термінове завдання

Українська влада не виконала зобов'язань скасувати подання е-декларацій громадськими активістами. Це суперечить європейським прагненям України.
Про це заявив Європейський комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган, повідомляє "Українська правда"
Заява з'явилася через те, що вже 1 квітня спливе термін подання декларацій активістами.
Брюссель неодноразово вимагав від України скасувати це зобов'язання, але нічого не було зроблено: президент Петро Порошенко запропонував проект закону, який був розкритикований Венеціанською комісією, а Верховна рада не знайшла голосів для скасування скандальних норм.
"Українська влада не виконала своїх зобов'язань", - сказав єврокомісар.
"Відмова від скасування норми, яка поширює на активістів зобов'язання державних службовців, суперечить європейським прагненням України.
Це також суперечить рекомендаціям, наданим Україні міжнародними партнерами(в тому числі в контексті моніторингу виконання Україною зобов'язань щодо візової лібералізації)", - додав Ган.
Він нагадав: громадянське суспільство повинно контролювати діяльність влади "без зайвих перешкод і втручань", а систему е-декларування створили з метою "запобігання корупції державними посадовими особами".
"Представники громадянського суспільства не є державними чиновниками", - зауважив він.
Єврокомісар заявив, що дії України суперечать Угоді про асоціацію.
"За останні роки Україна досягла значного прогресу. Важливо не підірвати досягнутий прогрес. Верховна Рада повинна повернутися до проблеми та якомога швидше скасувати зобов'язання щодо е-декларування активістів, обмеживши ці зобов'язання лише державними посадовцями", - підсумував Ган.

Related

Політика 1345042161278854754

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item