Відставка Холодницького відкриє Луценкові двері до корупційних справ


Із відставкою глави САП Назара Холодницького генпрокурор Юрій Луценко отримає розширений доступ до справ НАБУ.
Таке переконання висловив народний депутат Мустафа Найєм у кулуарах парламенту.
"Після відставки Холодницького має початися новий конкурс. Виникає питання, хто виконуватиме його обов'язки. За однією версією, це має бути його заступник Максим [Грищук]. За іншою, оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора, після звільнення його функції перебирає генпрокурор. Не знаю, які домовленості були у Ситника з Луценком (які організували прослуховування в кабінеті Холодницького. ). Вони мають розповісти, як це регулюється. Але є великий ризик, що тепер Генеральна прокуратура матиме більший доступ до кримінальних проваджень НАБУ, ніж мала до того", - констатував Найєм.
Він наголосив, що має бути підозра і кримінальна справа, якщо Холодницький був помічений у якихось протиправних діяннях. Але є підозра, що це "просто помста, намагання втрутитися, контролювати - тим більше людьми, які системно втручаються у роботу НАБУ, заважають працювати і вставляють палки в колеса".
Напередодні ЗМІ повідомили, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький планує піти у відставку. У відповідь на це у САП зазначили, що керівник працює у звичайному режимі.

Related

Політика 6794286598244974448

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item