Командир ПВК Вагнера розповів, як їх кинули у пустелі після розгрому американцями

За словами найманця Вагнера, військове керівництво РФ з їх евакуацією не поспішало
Один з командирів ПВК Вагнера, чий підрозділ 7 лютого 2018 було розбито американцями у сирійській провінції Дейр-ез-Зор, заявив, що після розгрому їх кинули у пустелі без спорядження їжі та води.
Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.
За словами співрозмовника, після інциденту Міноборони РФ з евакуацією тих, хто вижив, не поспішало.
"От уяви, тебе разбамбахали з твоєї ротою, а потім вас вивозять, кидають посеред пустелі, а там зараз зима. Щоб ти розумів: зима - це коли в бушлаті, в ватяних штанях, в термічці, в спальнику зуб на зуб не потрапляє. А тут ти без нічого, після бою, без нічого в розгрозці, без води. Тільки через добу сухпай і воду привезли людям", - поскаржився найманець.
Він також додав, що заяви про сотні загиблих росіян під час контратаки США завищені.
При цьому командир ПВК зазначив, що після прибуття у РФ у госпіталізованих найманців відібрали телефон, щоб, ймовірно, уникнути скандалу перед президентськими виборами.
Раніше повідомлялося, що спроба захоплення нафтового заводу у сирійській провінції Дейр-ез-Зор декількома ротами російської ПВК Вагнера закінчилася  практично їх повним розгромом.
За даними Bloomberg, в результаті ударів США було вбито понад 200 найманців.
Нагадаємо, за допомогою ПВК Вагнера російське Міноборони знижує втрати серед кадрових військових ЗС РФ, а також приховує різні  військові злочини на території інших держав.
Командиром групи, створеної із залишків так званого Слов'янського корпусу, є Дмитро Уткін на прізвисько Вагнер.
Табір найманців знаходиться на хуторі Молькіно в Краснодарському краї, де дислокована 10-та окрема бригада спецназу ГРУ.
При цьому офіційно найманство у Росії є кримінальним злочином, у зв'язку чим Москва заперечує існування ПВК Вагнера, навіть коли його найманці потрапляють у полон.

Related

Події у світі 6875716556250066862

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item