США, Німеччина і Польща видворяють дипломатів РФ

Країни ЄС і США видворяють російських дипломатів

Сполучені Штати заявляють про видворення декількох десятків російських дипломатів. Також у країні закриють генконсульство РФ у Сіетлі.

 
США, Німеччина і Польща видворяють російських дипломатів. Якщо Вашингтон повідомив про видворення 60 дипломатів, то Німеччина і Польща вишлють по 4 особи. Про це в понеділок, 26 березня, повідомляє РІА Новости.
 
США прийняли рішення про видворення десятків виявлених російських розвідників і закриття генконсульства РФ у Сіетлі на знак солідарності з владою Великої Британії по "справі Скрипаля". Про це повідомив журналістам чиновник з адміністрації США.
 
"Сьогодні президент Дональд Трамп розпорядився вислати десятки російських офіцерів розвідки зі США і закрити російське консульство в Сіетлі через його близькість до однієї з наших баз підводних човнів", - сказав чиновник журналістам.
 
Зазначається, що такий крок є відповіддю на застосування Росією бойової хімічної зброї у Великій Британії, яке в США назвали останнім випадком у її низці тривалих дестабілізуючих дій у світі.
 
У Німеччині й Польщі також підтвердили видворення російських дипломатів у зв'язку зі справою про отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у Великій Британії.
 
"Сьогодні ми відправили чотирьох російських дипломатів з Німеччини. Оскільки після отруєння в Солсбері Росія досі не сприяє проясненню інциденту", - повідомляється у Twitter МЗС ФРН.
 
"Сьогодні Польща прийняла рішення про визнання персоною нон грата чотирьох дипломатів Росії", - заявив у понеділок журналістам міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.
 
Раніше повідомлялося, що США і ЄС спільно оголосять про видворення дипломатів РФ.
 
Як повідомлялося, посольство Росії просить США допомогти втихомирити Лондон.

Related

Події у світі 38216812212793014

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item