МЗС РФ закликало Лондон не говорити мовою ультиматумів з ядерною державою

У МЗС РФ закликали Велику Британію обійтися без залякувань
МЗС РФ закликало Велику Британію не говорити мовою ультиматумів з ядерною державою в контексті розслідування отруєння екс-агента Сергія Скрипаля.
Речник МЗС РФ Марія Захарова закликала Велику Британію обійтися без залякувань.
"Жодна людина не може вийти в парламенті своєї країни і сказати: "Я даю Росії 24 години". Це що за розмова взагалі в принципі? Це кому вони 24 години дають? На що вони дають 24 години?", - цитує Захарову Інтерфакс.
Також Захарова засумнівалася в компетентності голови МЗС Великої Британії Бориса Джонсона і обізнаності британської влади в питаннях хімічного роззброєння.
12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила про високу ймовірність причетності РФ до отруєння екс-розвідника Скрипаля.
За словами прем'єра, Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Мей додала, що розробкою цієї речовини займались військові в рамках програми Новачок.
Також Мей зазначила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-працівника ГРУ. Після цього Лондон вживатиме найсерйозніших заходів у відповідь.
У Міністерстві закордонних справ РФ зазначили, що заява Мей в парламенті про можливу причетність Москви до отруєння Скрипаля та його дочки нагадує "циркове шоу".
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не відповідатиме на ультиматум Лондона.
4 березня російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі The Maltings у Солсбері.
Скрипаль з донькою досі в реанімації в критичному стані. За попередніми даними, вони зазнали вливу отруйної речовини нервово-паралітичної дії.
Влада Великої Британії підозрює, що до отруєння причетний Кремль, і вже пригрозила РФ частковим бойкотом ЧС-2018 з футболу. ЗМІ ж заговорили про плани Лондона запровадити нові антиросійські санкції.
Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ. У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили понад $100 тис. за інформацію про працівників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.
У 2010 році був помилуваний у межах операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.
Після обміну шпигунами Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Related

Події у світі 3354915743164725235

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item