Борис Джонсон відмовився потиснути руку послу РФ

Глава МЗС Британії Борис Джонсон

Всупереч певному британському протоколу глава МЗС Сполученого Королівства не здійснив рукостискання, зазначив російський дипломат.

Посол Росії в Великобританії Олександр Яковенко заявив російським журналістам, що глава британського МЗС Борис Джонсон під час недавньої зустрічі з ним відповідно до протоколу не потиснув йому руку, пише РИА Новости.
Нагадаємо, відносини Росії і Великобританії різко загострилися на тлі інциденту з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, який працював на британські спецслужби, та його дочки."Є певний британський протокол в тих випадках, коли посла викликають в МЗС. Природно, що всім своїм виглядом він (Джонсон) продемонстрував своє обурення політикою Росії. Він повинен був мені сказати неприємні речі, і тому в його уявленні посол не заслуговує рукостискання", - розповів Яковенко.
Посол зазначив, що сприйняв цю ситуацію спокійно, оскільки розмова з міністром - це завжди можливість поговорити і задати питання.
Раніше повідомлялося, що 15 березня, президент Франції Еммануель Макронвідмовився підходити до російського стенду на Паризькому книжковому салоні.Пізніше він пояснив свою поведінку солідарністю з Великобританією.

Related

Події у світі 7263612491235535858

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item