У США дали прогноз щодо нових санкцій проти Росії


Директор Національної розвідки США Деніел Коутс вважає, що діючих санкцій проти Росії недостатньо. Додаткові обмеження на стадії розгляду.

Вже наступного тижня Мінфін США може розширити санкції проти Росії. Про це сказав директор Національної розвідки США Деніел Коутс, повідомляє Интерфакс.
"Я вважаю, що того, що було зроблено досі (діючих санкцій проти Росії - ред.) недостатньо. Можливі додаткові санкції знаходяться на стадії розгляду. І міністр фінансів повідомляв, що, якщо я правильно пам'ятаю, оголосить про частину нових санкцій, найраніше, наступного тижня", - сказав він, відповідаючи на питання на слуханнях в сенатському комітеті у справах збройних сил.При цьому під час відповіді на інше питання Коутс припустив, що йтиметься про санкції проти 13 росіян, яких в США раніше звинуватили в кібервтручанні в американські вибори.
"Глава Мінфіну Мнучін заявив, що скоро він оголосить про санкції проти цих людей", - заявив він і додав, що поки не бачив список санкцій, що готується, і тому, можливо, обмежувальні заходи торкнуться і інших людей.
Коутс також зазначив, що адміністрація США обізнана про погрози з боку Росії для проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться в 2018 році.
"Є безумовна стурбованість цими постійними зусиллями Росії втрутитися в наші вибори. Білий дім США про це обізнаний, як і ми. Відомствам доручили з цим працювати", - додав Коутс.
За його словами, кіберзагрози викликають серйозне занепокоєння в Білому домі, уточнивши, що має на увазі кіберзагрози в цілому, а не тільки з боку Росії.
"Ми вважаємо, що Росія, ймовірно, продовжить здійснювати ще більш агресивні кібератаки, щоб вдарити по наших демократичних цінностях і послабити наші альянси", - резюмував Коутс.
Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився продовжити на рік діючі санкції проти Росії через ситуацію в Україні, яка "продовжує представляти незвичайну і екстраординарну загрозу національній безпеці і міжнародній політиці США".

Related

Події у світі 5247783860175741515

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item