На Донбасі оголосили "Великоднє перемир'я" - подробиці


У Мінську Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят.
Воно має початися з 30 березня, сказано в заяві Групи, опублікованній на сайті ОБСЄ.
Контактна група підтверджує свою повну відданість "всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00:01 за київським часом".
Зазначається важливість прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню.
"Ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню; відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій; незастосування вогню, включаючи вогонь у відповідь; зокрема, суворої заборони ведення вогню як в напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і в їхній близькості, а також націлювання на об'єкти цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення", - йдеться у повідомленні.
Минулої доби через ворожі обстріли на Донбасі загинув український військовий, ще 1 боєць зазнав травми. Усього за минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ 44 рази відкривали вогонь по українських позиціях.

Related

Події в Україні 9000665594109581236

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item