ЄС прокоментував можливість нових санкцій через "вибори" президента РФ у Криму


У ЄС прокоментували можливість введення нових санкцій через проведення "виборів" президента Росії в окупованому Криму.
Речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич підкреслила, що рішення про додаткові санкції через проведення "виборів", включно із внесенням до "чорного списку" додаткових осіб, повинні схвалити усі держави-члени ЄС.
"Я можу підтвердити, що наші служби отримали від міністерства закордонних справ України список, до якого входять особи, причетні до організації та проведення російських президентських виборів у незаконно окупованих Криму та Севастополі", - цитує Косьянчич Європейська правда.
Речниця додала, що станом на сьогодні проти 150 росіян та 38 компаній діють обмежувальні заходи з огляду на дії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.
19 березня глава МЗС України Павло Клімкін передав главам МЗС країн ЄС список зі 140 осіб, задіяних в організації та проведенні незаконних "виборів" в Криму. Україна хоче ввести проти цих осіб додаткові санкції. 
18 березня в Росії відбулись вибори президента. За підсумками підрахунку даних 99,5% протоколів дільничних виборчкомів, Володимир Путін набирає 76,65% голосів.
Україна звернулася до світу з проханням не визнавати результатів голосування в окупованому Криму. Президент України Петро Порошенко назвав вибори в окупованому Криму грубим порушенням міжнародного права та закликав  посилити санкційний тиск на Кремль.

Related

Події у світі 2433389550176928980

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item