У Кемеровській області чистки. Люди вимагають відставки Путіна, влада називає їх провокаторами


Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв звільнив з посади свого заступника Олексія Зеленіна і начальника департамента внутрішньої політики регіона Ніну Лопатіну.
Відставка керівництва регіону була однією з основних вимог під час мітингу у Кемерові 27 березня, пояснює "Медуза". Люди також вимагали відставки Путіна та надання достовірної інформації про кількість загиблих.
"Самотні голоси, навіть "Путіна у відставку!" (З ними опричники потім поговорять). Народу - кілька тисяч з 500-тисячного Кемерова. Байдужість, страх перед владою. У Бухаресті 2015-го протести після пожежі в клубі (58 жертв) привели до відставки уряду", - пише користувач twitter Вал Мішель.
За словами першого віце-губернатора Кемеровської області Володимира Чернова, стихійний мітинг у Кемерові - це "чітка, спланована акція, спрямована на дискредитацію влади. Дуже багато було підігрітої молоді".
У Москві на Манежній площі пройшов офіційний траурний мітинг у пам'ять про загиблих під час пожежі в кемеровському торговому центрі. Ініціатором акції стала Громадська палата міста. На Пушкінській площі відбувся неофіційний мітинг. Люди скандували: "Влада повинна відповісти", "Тулєєва на нари", "Путіна у відставку". Частина людей висловила свою підтримку, принісши квіти до представництва Кемеровської області в Москві.
У Санкт-Петербурзі пройшли відразу дві акції пам'яті жертв трагедії в Кемерово. Тисячі городян принесли квіти та іграшки на Двірцеву площу і Марсове поле.
Вболівальники збірної Росії з футболу на стадіоні "Крестовский" у Санкт-Петербурзі перед матчем з командою Франції вивісили банер, присвячений жертвам пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово. Матч футболісти почали з хвилини мовчання в пам'ять про жертв пожежі в Кемерові. Потім банер попросили зняти.
Матч футболісти почали з хвилини мовчання в пам'ять про жертв пожежі в Кемерово. Фото: Дмитро Єгоров
Матч футболісти почали з хвилини мовчання в пам'ять про жертв пожежі в Кемерово. Фото: Дмитро Єгоров
"Наша країна - це "Зимова вишня", а ми в ній - це контактний зоопарк", - такий текст написали на плакаті. Фотографію опублікував у Twitter журналіст Дмитро Єгоров.
У будівлі торговельного центру знаходився контактний зоопарк. Там проживали 200 тварин 25 видів. За словами директора зоопарку Євгена Відемана, вони задихнулися та загинули.
Раніше президент РФ Володимир Путін оголосив національний траур у зв'язку з трагедією.
25 березня у російському місті Кемерово спалахнула масштабна пожежа у місцевому торговому центрі "Зимова вишня". За словами очевидців, не спрацювала ні сигналізація, ні система оповіщення. Через густий чорний дим дехто з відвідувачів опинився відрізаним від аварійних виходів. Деякі з них у відчаї вистрибували з вікон. Загинули 64 людини.

Related

Події у світі 5270309286557456060

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item