Повоювавши за ДНР, якут здався українській поліції

Затриманий зі зброєю в руках ніс службу на блокпосту біля села Григорівка

Чоловік з Росії здався поліції, дізнавшись про те, що є програма Повернись додому, яка дає шанс уникнути кримінальної відповідальності.

У Донецькій області правоохоронці затримали громадянина РФ, який воював на боці ДНР. Про це в четвер, 29 березня, повідомляє прес-служба поліції Донецької області.
Зазначається, що 24-річний уродженець республіки Саха (Якутія) здався поліції. Він розповів, що у 2014 році брав участь у незаконних військових діях на території Бахмутського району.
Виявилося, що затриманий є громадянином РФ, в Україну він приїхав у 2006 році. У червні 2014 року став у лави незаконних збройних формувань ДНР. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпосту біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр. Після звільнення Бахмутського району українськими військовослужбовцями він втік і чотири роки переховувався в Росії, Криму, а також на території України.
"Нещодавно він повернувся в Часів Яр. Дізнавшись, що є програма Повернись додому, яка надає шанс уникнути кримінальної відповідальності, якут добровільно прийшов у поліцію", - зазначили в поліції.
При собі чоловік мав паспорт громадянина України, який виявився підробленим.
Було відкрите кримінальне провадження за статтею про створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань. Підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.
Раніше повідомлялося, що українські військові взяли в полон росіянина.
Також бійці ЗСУ взяли в полон пораненого сепаратиста.

Related

Гаряча новина 8981440500810655551

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item