Олланд запропонував розширити санкції проти РФ

Франсуа Олланд закликав посилити антиросійські санкції

ЄС повинен мати засоби тиску на Кремль. Це має бути не тільки політична дискусія і дипломатія, а й сила - санкції, військова допомога, розірвання енергетичних угод.

 
Екс-президент Франції Франсуа Олланд заявив, що санкції є ефективним інструментом тиску на Росію, і їх потрібно розширити на енергетичний сектор. Про це він сказав під час симпозіуму в Європейському Колегіумі Натолін у Варшаві, повідомляє в п'ятницю, 16 березня, Укрінформ.
 
Разом з тим Олланд визнав, що антиросійські санкції погано відбиваються на економіці ЄС і Франції.
 
"Якби санкції щодо Росії не були ефективними, то ніхто в Росії не вимагав би їх скасувати. Нормандський формат визначає цінні рамки, які дають Раді ЄС можливість продовжувати санкції проти Росії. Вони невигідні ЄС також, зокрема і Франції, але вони впливають на російську економіку... Зараз їх потрібно розширити також і на енергетичний сектор", - заявив Олланд.
 
За його словами, є країни, які виступають проти розширення санкцій на російську енергетику, тому вони наразі ще не введені.
 
Олланд висловив побоювання, що всередині країн ЄС може наростати поділ, і частина Товариства буде хотіти зняти санкції з РФ. Однак, екс-президент підкреслив: поки діє Нормандський формат і існують Мінські домовленості, до тих пір Рада ЄС матиме підстави утримувати санкції проти РФ.
 
За словами Олланда, Росія має намір утримати нинішній статус-кво і "заморозити" конфлікт як в Україні, так і в інших країнах, де вони існують. На його переконання, президент РФ Володимир Путін хоче зберегти вплив на майбутнє України, але він не розуміє прихильність України до Європи.
 
"У його інтересах - зберегти нинішній стан, але міжнародне співтовариство не повинно погоджуватися на ситуацію, яка склалася", - заявив Олланд.
 
Екс-президент Франції визнав, що баланс Мінських домовленостей не є однозначним, проте їх виконання дозволило уникнути ще більшої кількості жертв на сході України.
 
На переконання Олланда, потрібно мати засоби тиску на Кремль, щоб Москва почала виконувати свої міжнародні зобов'язання. За його словами, це має бути не тільки політична дискусія і дипломатія, а й сила - санкції, військова допомога, розірвання енергетичних угод.
 
"Силовий вплив має бути, оскільки в іншому випадку одна тільки політика не допоможе", - констатував Олланд.
 
Екс-президент Франції підкреслив, що потрібно зробити все можливе, щоб відновити територіальну цілісність України.
 
Раніше 15 березня Мінфін США опублікував новий список санкцій, куди потрапили росіяни, раніше запідозрені у втручанні в американські вибори.
 
Як повідомлялося, Україна закликала нарощувати санкції проти Росії через вибори в Криму.

Related

Події у світі 743324103542050373

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item