Великобританія обговорює можливість "військових заходів" проти Росії через отруєння Скрипаля

Поліція Британії проводить слідчі дії на кладовищі, де поховані рідні Скрипаля
Уряд Великобританії може вдатися до колективного бойкоту чемпіонату світу з футболу в Росії та інших заходів через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки, передає The Times.
Джерела в британському Міноборони повідомили, що влада веде переговори зі США та Європою про спільні "економічні, дипломатичні та військові заходи" на випадок, якщо виявиться, що до замаху на Скрипаля причетна Росія.
Зокрема обговорюється бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії. До бойкоту можуть приєднатися Польща, Японія й Австралія.
Сьогодні уряд Великобританії проводить екстрене засідання, ініційоване головою МВС Ембером Раддом. На зустрічі міністрів розглянуть останні поліцейські та розвідувальні звіти із Солсбері, де триває розслідування отруєння Скрипаля.
Сергій Скрипаль - колишній полковник російського ГРУ. У 2006 році його засудили на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великобританії. У 2010 році його помилували в межах операції з обміну шпигунами. Скрипаль отримав у Великобританії політичний притулок.
4 березня Скрипаль і його 33-літня дочка Юлія були знайдені напівпритомними на лавці в торговому центрі в Солсбері. Повідомляють, що вони отруїлися невідомою речовиною. Наразі вони перебувають у реанімації в критичному стані.

Related

Події у світі 5333581659865434337

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item