Експерт розповів, чому Росія відмовилась постачати газ в Україну


Реакція РФ — це просто нервовий зрив Газпрому, нам він суттєво не загрожує.
Про це розповів експерт з енергетики Михайло Гончар.
Нам вистачить газу до кінця холодів. Просто на піку споживання система підземних сховищ не може видати більше. Це фізика процесу. Пройде тиждень, і ситуація налагодиться. Росії не вигідно робити чергову газову війну, бо вони очікують остаточного рішення Німеччини щодо дозволу на "Північний потік-2". Але показати "кузькіну мать" у притаманній їм манері, вони люблять.
Росія може розірвати раніше укладені контракти з Україною, але без нашої газотранспортної системи вони не зможуть постачати паливо в Європу, поки не збудують "Північний потік-2" і "Турецький потік". Розірвання контрактів не звільняє Росію від виконання своїх зобов'язань. Рішення арбітражу все одно треба виконувати. Це просто чергова акція психологічного тиску з боку Газпрому. Вона не несе суттєвої загрози. Ми просто маємо наполягати на виконанні рішення арбітражних інстанцій.
1 березня російський Газпром заявив, що не здійснюватиме постачання газу Нафтогазу. Також він повернув гроші, які раніше проплатила українська компанія. Російський Газпром приступає до розірвання всіх раніше укладених з Україною контрактів.
Про це заявив голова правління компанії Олексій Міллер.

Related

Суспільство 3972875935094232675

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item