Безпілотник США провів розвідку на Донбасі

Стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B

Літаки американських ВПС також здійснили розвідувальні польоти поблизу кордонів російських областей - Ленінградської, Псковської і Калінінградської.

Стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B 4 березня провів майже десятигодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі. Про це пише Интерфакспосилаючись на дані західних авіаційних ресурсів.
Американський розвідник годинами курсував уздовж лінії розмежування між українськими військовими та непідконтрольними територіями на висоті 16 тисяч метрів. В даний час американський безпілотник повертається на базу в Італії.
В ході розвідувального польоту він кілька разів підлітав на відстань 40 кілометрів до території Росії.
З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.
Крім того, два літаки ВПС США здійснили розвідувальні польоти поблизу кордонів Ленінградської, Псковської і Калінінградської областей.
2 березня важкий безпілотник RQ-4B Global Hawk після чотиригодинного польоту біля лінії розмежування на Донбасі провів також розвідку вздовж південно-західного і південного узбережжя Криму і узбережжя Краснодарського краю аж до Сочі.
Раніше сепаратисти намагалися збити безпілотник ОБСЄ в 26 кілометрах від Донецька.


Найбільший в світі розвідувальний безпілотник RQ-4B Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину до 200 км на території супротивника.
З початку 2018 року безпілотник RQ-4B неодноразово використовувався для проведення розвідки поблизу ЛДНР, Криму, а також біля Чорноморського узбережжя Росії.
Були також зафіксовані неодноразові його польоти біля кордонів Ленінградської, Псковської і Калінінградської областей.

Related

Події в Україні 4838130476255976563

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item