На авіашоу розбився літак — фотограф зафіксував момент порятунку пілота


У Великобританії під час повітряного шоу за участю реактивних літаків Hawk T1 сталася катастрофа. Літак впав на землю і вибухнув.
На полігоні компанії RAF в момент виконання авіатрюків пілот зі знаменитої команди професійних авіакаскадерів "Червоні стріли" не впорався із керуванням, пише dailymail.
Один з пілотів 35-річний лейтенант Дэвид Старк вчасно катапультувався із літака. Однак, 41-річний пілот-капрал Джонатан Бейліс загинув.
За словами очевидців, у Бейліса не було жодних шансів вижити.
Літак розбився через 116 секунд після злету.










"Літак піднявся в небо як зазвичай. Прибрав шасі. Однак, несподівано різко розвернувся, знову випустив їх. Взяв курс на злітну смугу. При чому кут заходу на посадку був занадто високим, неправильним, "- говорить фотограф-очевидець Тейлор.
Лідер команди "Червоні стріли" висловив співчуття родині загиблого пілота.
"Він пишався тим, що нарешті його шкільна мрія здійснилася. Він став пілотом у складі нашої команди. Бейліс був щасливим виступати у цьому авіашоу," - сказав керівник ескадрильї Річард Бленк.
Міністр оборони Великобританії Гевін Уільямсон та Повітряний віце-маршал Уоррен Джеймс також висловили співчуття родині загиблого.
Компанія RAF заявила, що усі літаки серії Hawk T1 пройшли техогляд і були справними.
Загиблий капрал Бейліс був у складі Королівських ВПС Великобританії.
Наразі поліція розслідує причини авіакатастрофи.
Український літак Ан-225 "Мрія" здійснив перший пробний політ після ремонту і модернізації. Пілоти підняли літак на висоту майже 12 км, де протестували нове навігаційне обладнання.

Related

Події у світі 3613618721170388613

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item