Вбивство журналіста може спричинити відставку уряду в Словаччині


Президент Словаччини Андрей Кіска переконаний, що після вбивства журналіста Яна Куцяка необхідно провести кардинальні зміни в уряді країни.
Про це Кіска заявив у телезверненні, пише AFP.
"Я бачу зараз можливими ці два рішення - докорінне переформатування уряду або дострокові вибори", - заявив президент Словаччини.
26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом вважають професійну діяльність журналіста.
Куцяк розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність італійського мафіозного клану "Ндрангета" до корупції в уряді соціал-демократа Робетра Фіцо.
Кілька урядовців усунені від посад на час розслідування.
Одна з коаліційних партій - "Міст" - заявила про намір провести 12 березня консультації щодо припинення коаліційної співпраці з соціал-демократами.
Фіцо закидає опозиції, що та скористалася вбивством журналіста у своїх політичних цілях, щоб підняти хвилю протестів та прийти на цих протестних настроях до влади.
Напередодні словацька поліція повідомила, що звільнила затриманих раніше італійських бізнесменів, які фігурували у списку ймовірних учасників корупційних схем, який склав вбитий журналіст.

Related

Події у світі 5803101346323509664

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item