Газпрому доведеться піти на поступки Києву - ЗМІ

Газпрому доведеться помиритися з Україною

Інфраструктура, необхідна для прокачування російського газу по території Німеччини, буде готова не раніше кінця 2020 року. До цього моменту Росії доведеться користуватися українською ГТС.

 
Росія не зможе уникнути залежності від української газотранспортної системи навіть після запуску Північного потоку-2, запланованого на 2019 рік. Про це пише Коммерсантъ.
 
Як зазначається, інфраструктура, необхідна для прокачування російського газу по території Німеччини, буде готова не раніше кінця 2020 року. До цього моменту по наявних трубах можна транспортувати не більше 34 млрд кубометрів газу при проектній потужності Nord Stream-2 у 55 млрд кубометрів.
 
Повністю завантажити трубу Газпром зможе лише після виведення на повну потужність газопроводу Eugal, який стане продовженням Північного потоку-2 у Німеччині, а для цього якраз потрібно щонайменше два роки.
 
"Отже, навіть у разі повного запуску російського трубопроводу повністю завантажити його до моменту закінчення дії транзитного контракту з Україною неможливо", - робить висновок видання.
 
Що стосується Турецького потоку, то до цього моменту його, швидше за все, доведеться використовувати лише для забезпечення Туреччини, оскільки суміжні з нею країни ще не почали процес видачі дозволів на будівництво. При збереженні поточного попиту на газ у Європі через українську ГТС у 2020 році доведеться прокачувати не менше 30 млрд кубометрів, а в разі збільшення потреби може додатися ще 5-10 млрд кубометрів.
 
Нагадаємо, Газпром розкрив масштаби ліквідації і консервації газотранспортних потужностей, які стали йому не потрібні через двократне скорочення потужностей газопроводу Турецький потік - з 63 млрд до 31,5 млрд кубометрів за рік.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item