Польща спростить працевлаштування українців

Варшава спростить працевлаштування іноземців

Польським фірмам буде простіше працевлаштувати іноземців із-за східного кордону країни. Також нові положення в законодавстві покликані поліпшити громадянам України умови ведення бізнесу в Польщі.

 
Уряд Польщі працює над новими положеннями соціально-міграційної політики, які повинні полегшити перебування в Польщі трудових мігрантів, зокрема, з України. Про це заявив міністр інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квєцінський на XI Форумі "Європа - Україна", передає Радіо Польша.
 
За його словами, польським фірмам буде простіше працевлаштувати іноземців із-за східного кордону країни. Також польський уряд хоче уважно вивчити, в яких регіонах і в яких галузях потрібні робітники, яких компетенцій та професій.
 
Крім того, нові положення покликані поліпшити громадянам України умови ведення бізнесу в Польщі.
 
Відзначається, що в Польщі ліберальна міграційна політика, але проходження всіх формальностей займає тривалий час. Тому підприємці запропонували уряду найняти додаткових чиновників для видачі дозволів на роботу.
 
Також польські роботодавці побоюються, що хороші працівники не будуть довго чекати необхідних документів, а трудових мігрантів з України все активніше шукають підприємці з Чехії, Словаччини та Угорщини.
 
У польському уряді відзначили, що робота над новою міграційною політикою в країні триває кілька місяців. Очікується, що нові положення будуть готові вже до літніх канікул.
 
Раніше стало відомо, що українці за 2017 рік перевели з Польщі 100 млрд гривень. Перед цим повідомлялося, що до кінця 2020 року на польський ринок праці прибуватиме 200-300 тисяч українців щорічно.

Related

Суспільство 8351152447727536479

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item