Православні християни святкують Вербну неділю

Вербна неділя

Вербна неділя відзначається рівно за тиждень до Великодня. У цей день віруючим роздають у храмах розбруньковані вербові гілки, які прийнято зберігати протягом усього року.

Православна церква відзначає в неділю, 1 квітня, свято Входу Господнього в Єрусалим (Вербна неділя), який традиційно настає за тиждень до Великодня і, власне, напередодні Страсного тижня - у дні спогадів про страждання і хресну смерть Ісуса Христа.
Вхід Господній у Єрусалим - одна з головних подій останніх днів земного життя Спасителя, яку описують усі чотири євангелісти. За їхньою розповіддю, Ісус перед своїм останнім відвідуванням стародавнього міста воскресив праведного Лазаря, який жив у селищі Віфанія і помер за чотири дні до приходу туди Господа.
Звістка про це диво швидко рознеслася по околицях, і коли Христос через кілька днів в'їжджав на молодому ослику в Єрусалим, люди вітали його як царя, вистилаючи його шлях одягом і пальмовим гіллям. Тоді ж, після воскресіння Лазаря, первосвященики і фарисеї прийняли остаточне рішення вбити Ісуса.
Цієї неділі, як і напередодні ввечері, віруючим роздають у храмах розбруньковані вербові гілки. Освячені в цей день на службі верби прийнято зберігати протягом усього року і прикрашати ними ікони в будинку.

Related

Суспільство 9133379931588350801

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item