Савченко потрібна російським спецслужбам


Народний депутат Надія Савченко потрібна Росії для дестабілізації всередині України. 
Про це сказав політолог Михайло Басараб.
"Все залежить від того, наскільки серйозно слідчі органи, спецслужби, політики і суспільство підійдуть до цієї справи.
Заява Луценка у парламенті була радше політичною. Це не було обвинуваченням. І ми повинні це мати на увазі. Те, що почули у Верховній Раді - початок процесу. Але абсолютно неприпустимо висміювати підривну і терористичну діяльність Росії на території України, як це почали робити у соціальних мережах, кепкуючи з почутого від генпрокурора. Таку реакцію зумовила дещо анекдотична розповідь самого генпрокурора про сценарій теракту. Хоча, сказане, напевно, базується на аудіо- і відео- матеріалах, або листуваннях Савченко. А Луценко відтворював сказане нею. Вона цілком могла говорити про такий план. Чи повинен був генпрокурор виголошувати це із трибуни Верховної Ради? Навряд. Неефективна діяльність правоохоронних і слідчих органів й без того призвела до їхнього несприйняття.
Неприпустимо висміювати підривну і терористичну діяльність Росії на території України, як це почали робити у соціальних мережах
Савченко - типовий інструмент дестабілізації політичної ситуації у руках російських спецслужб. Вона є типовим персонажем для хаосу. Таких Надій і рабиновичів, російських маріонеток, достатньо у кожній європейській державі. Росія діє через фріків, неадекватних людей. Які самою присутністю у політичному процесі мають створювати несерйозне ставлення до політики, підривати довіру до держави загалом. Ось у чому полягає завдання Савченко.
У випадку терактів не Савченко повинна кидати гранати чи стріляти. У неї — інша роль. Ми бачили фотографії із нею на вулиці Грушевського під час Революції Гідності. Вона не стріляла у мітингувальників, але була провокатором у юрбі протестувальників. Коли треба було, ховалася за плечі "беркутівців".
Коли їй пред'являть звинувачення, вона можливо думатиме про втечу. Але Савченко не потрібна Кремлю на території Росії, її ніхто там не чекає. Вона потрібна російським спецслужбам тут.
Будь-які диверсійні дії можуть суттєво вплинути на перебіг виборчої кампанії — президента і до парламенту. Будь-який замах, теракт можуть за один день перевернути все з ніг на голову, змінити розташування політиків у передвиборчих рейтингах. Якщо судовий процес над Савченко затягнеться і не дасть на виході результату, спричинить подальше падіння довіри до влади", - каже Михайло Басараб.
Генеральна прокуратура надіслала у Верховну Раду подання на притягнення позафракціного народного депутата НадіюСавченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко готувала теракт у будинку парламенту із застосуванням міномету і автоматів.

Related

Політика 4289488179945949139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item