Путін назвав умови для ядерного удару Росії

Президент Росії Володимир Путін

Світ наздожене катастрофа, якщо РФ застосує ядерну зброю, заявив російський лідер, запитавши: "Навіщо нам такий світ, якщо там не буде Росії".

 
Російський президент Володимир Путін заявив, що Росія завдасть ядерного удару тільки у разі нападу на неї. Про це він заявив в інтерв'ю для фільму Миропорядок 2018, повідомляє Lenta.ru.
 
"Це називається зустрічний удар у відповідь. Якщо це рішення знищити Росію, тоді у нас виникає законне право відповісти", - підкреслив Путін.
 
За його словами, питання про використання ядерної кнопки некоректно ставити відносно Росії, яка ніколи не застосовувала таку зброю.
 
"По-перше, не ми це почали. Нагадаю, що ядерна бомба, атомна бомба вперше з'явилася не у нас, а в Сполучених Штатах. Це перше. Друге: ми ніколи не застосовували ядерної зброї - Сполучені Штати застосували проти Японії", - підкреслив глава РФ.
 
При цьому він підкреслив, що Москва може застосувати ядерну зброю тільки в тому випадку, якщо система попередження про ракетний напад зафіксує старт ракет супротивника, розрахує їх траєкторію і час падіння головних частин на територію РФ.
 
Путін також заявив, що у відповідь ядерний удар Росії, в разі нападу на неї, приведе світ до катастрофи.
 
"Так, для людства це буде глобальна катастрофа, для світу буде глобальна катастрофа. Але я, як громадянин Росії і глава російської держави, хочу запитати: а навіщо нам такий світ, якщо там не буде Росії?" - зазначив Путін.
 
Нагадаємо, 1 березня Путін представив нові зразки російської зброї, серед яких - крилата ракета з малогабаритною ядерною енергоустановкою.
 
У США у відповідь заявили про готовність модернізувати власний ядерний потенціал.
 

Related

Події у світі 2155463945727048316

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item