У Тихому океані знайшли авіаносець часів Другої світової війни

Авіаносець знайшли на глибині трьох кілометрів
Уламки корабля USS Lexington, який затонув під час Другої світової війни, були знайдені в Кораловому морі командою шукачів на чолі із співзасновником Microsoft Полом Алленом.
Авіаносець затонув приблизно за 800 кілометрів від узбережжя Австралії, повідомляє Guardian.
Експедиція цілеспрямовано вела пошуки саме цього авіаносця, оскільки він включений в пріоритетний список кораблів першого рангу, втрачених під час Другої світової війни. Авіаносець був виявлений з декількома винищувачами і бомбардувальниками на палубі, на глибині трьох тисяч метрів під поверхнею моря.
USS Lexington був першим авіаносцем ВМС США, втраченим під час Другої світової війни. У травні 1942 року "Лексінгтон", який отримав на флоті прізвисько "Леді Лекс" взяв участь в Битві в Кораловому морі. Пошкоджений "Лексінгтон" був навмисно затоплений іншим військовим кораблем США в кінці битви. У битві загинуло 216 з 2951 членів екіпажу. Більшість було врятовано іншими американськими судами до того, як авіаносець був затоплений.
USS Lexington перевозив 35 літаків, коли він затонув. Пошукова команда повідомила, що було знайдено 11 літаків, в тому числі Douglas TBD-1 Devastators, Douglas SBD-3 Dauntlesses і Grumman F4F-3 Wildcats. На одному літаку можна побачити емблему у вигляді мультиплікаційного кота Фелікса, а також чотири мініатюрних японських прапора. Імовірно, вони позначають збиті літаки противника.
"Будучи сином одного з моряків з USS Lexington, я передаю свої привітання Полю Аллену і експедиційної команді дослідного судна Petrel, які шукали "Леді Лекс". Ми шануємо доблесть і жертовність моряків "Леді Лекс" і всіх тих американців, які боролися у Другій світовій війні", - сказав адмірал Гаррі Харріс, який очолює Тихоокеанське командування Збройних сил США.
Lexington не підніматимуть на поверхню, оскільки ВМС США вважають його військовим похованням.
Раніше НВ повідомляло, що три кораблі, які затонули в Яванському морі біля Індонезії в роки Другої світової війни, зникли з дна. Есмінці Енкаунтер і Електра, а також важкий крейсер Ексетер японці затопили біля берегів Індонезії в 1942 році. Передбачається, що місцеві жителі могли розібрати уламки на металобрухт.

Related

Цікаво 1979384702922176278

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item