На Херсонщині хімікатами отруїли річку


У річці Інгулець, велика частина якої розміщена на території Херсонської області, виявили отруйні речовини.
Експерти зафіксували у воді перевищення кількості хлоридів і сульфатів до 8-11 разів.
"Останні відібрані проби поверхневої води за межами міста Снігурівка показали, що за результатами вимірювань зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації для водойм рибогосподарського використання хлоридів від 3,6 до 8,1 разу, сульфатів - від 8 до 11,2 разу, сухого залишку - від 3,4 до 6,4 разу, заліза загального - в 2,1 разу", - зазначається в повідомленні.
Держекоінспекція повідомляє, що після завершення скиду в Інгулець надлишків зворотних вод буде виконана санітарна промивка русла річки, тобто заміна забрудненої води на прісну. Такі дії мають покращити екологічний стан річки на початку вегетаційного сезону, адже під час нього з річки здійснюється водозабір на зрошення. Воду з Інгульця використовують для зрошення полів у Херсонській та Миколаївській областях.
У вегетаційний період вода з річки Інгулець використовується для поливу зрошуваних земель у Херсонській та Миколаївській областях.
У передмісті Черкас річка з нечистот стікає прямо у Дніпро. Стоки з маслянистою плівкою не замерзають за мінусової температури, а навколи стоїть сморід.

Related

Події в Україні 5086919656796745725

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item