Посольство РФ вимагає у Києва забезпечити вибори

Підготовка до виборів президента в РФ

Російське диппредставництво обурене планами МВС України заблокувати доступ росіян до дільниць для голосування в Києві, Одесі, Львові та Харкові.

Посольство Росії в Києві має намір забезпечити роботу дільниць в день проведення виборів президента РФ 18 березня і обурене планами МВС України блокувати доступ російських громадян на них. Про це йдеться в офіційній заяві дипмісії.
Нагадаємо, раніше в МВС України заявили, що 18 березня не пустять росіян в дипустанови РФ для участі у виборах. Таке рішення прийнято з урахуванням того, що Москва має намір провести голосування на території анексованого Криму."Обурені озвученими планами українського МВС блокувати в день проведення виборів президента Російської Федерації 18 березня 2018 року доступ російських громадян до виборчих дільниць в посольстві Росії в Києві і генеральних консульствах в Одесі, Львові та Харкові", - йдеться в заяві.
У дипмісії наголосили, що дії Києва суперечать базовим нормам міжнародного права і зобов'язанням України в рамках багатосторонніх та двосторонніх конвенцій, а також вказали на відповідальність за порушення прав російських громадян, яка ляже на українську сторону.
"У МЗС України була направлена ​​відповідна нота з вимогою забезпечити нашим диппредставництвам і генконсульствам можливість безперешкодно виконувати покладені на них функції з організації та проведення виборів. Посольство зі свого боку вживатиме всіх необхідних заходів, щоб в день голосування виборчі дільниці в російських зарубіжних установах в Україні були відкриті", - зазначили в посольстві РФ.
Раніше повідомлялося, що влада України ставить під сумнів легітимність виборівпрезидента РФ не тільки в анексованому Криму, а й у всій Росії.

Related

Події у світі 81433021868604313

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item