Прокуратура Києва розслідує дії поліції під Радою

Демонтаж наметового містечка на Грушевського
Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом зіткнень під Верховною Радою за ч. 2 ст. 365 КК - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, повідомляє прес-служба відомства.
Повідомляється, що приводом для порушення справи стала "інформація, освітлена в засобах масової інформації, про можливі неправомірні дії поліцейських під час подій 3 березня 2018 поруч із будівлею Верховної Ради України на вул. Грушевського".
Також прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання діяльності журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка.
"За словами представника преси... до нього зі спини підійшов поліцейський і, незважаючи на пред'явлене посвідчення журналіста, застосував спецзасіб", - сказано в повідомленні.
Нагадаємо, що під час розгону протестувальників під Верховною Радою постраждали троє журналістів. Нужненко заявив, що поліцейський бризнув у нього з газового балончика.
3 березня МВС України провело "слідчі дії" в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради. Поліцейські демонтували наметове містечко на Грушевського, в якому протестували прихильники Саакашвілі. Сталися сутички.
Під час зіткнень біля Верховної Ради затримали 112 осіб, а п'ятеро жителів наметового містечка і четверо працівників правоохоронних органів госпіталізовані. Поліція повідомляє про сімох постраждалих силовиків.

Related

Політика 4073100605016650250

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item