У США готові захищати країни Балтії від Росії

Прапори країн Балтії

Американський конгресмен пообіцяв підтримувати союзників в Балтійському регіоні, який знову стикається з агресивною політикою Кремля.

Голова комітету з міжнародних справ палати представників Конгресу Ед Ройс заявив, що США і надалі підтримуватимуть Литву, Латвію і Естонію у протидії спробам Росії втручатися в справи цих країн. Про це він сказав 6 березня за підсумками зустрічі з главами МЗС прибалтійських країн, пише РИА Новости.
"Наші відносини з державами Балтії міцні і тривалі, укріплені в роки радянської окупації, коли США відмовилися визнати їх включення в СРСР. Сьогодні наші балтійські союзники знову стикаються з Кремлем, який хоче підірвати, втрутитися і залякати", - йдеться в заяві Ройса.
Конгресмен пообіцяв "твердо підтримувати" союзників в регіоні і разом протистояти "агресивним атакам" Москви.
Нагадаємо, напередодні міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії провели переговори з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і висловили побоювання щодо "гібридної загрози" з боку Росії.
Раніше глава представництва НАТО в Україні Олександр Винников заявив, що будь-яка атака проти країн Балтії буде відбита альянсом.

Related

Події у світі 4050522275322939547

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item