Підірвав себе, аби не здатися копам - все що відомо про "техаського підривника", який вчинив п'ять нападів


Поліція офіційно не назвала імені підозрюваного у сериї вибухів у столиці округу Тревіс американського штату Техас місті Остін. Але американські ЗМІ ідентифікувала, що його звати Марк Ентоні Кондітт, 23 роки.
Його змогли виявити завдяки історії пошукових запитів у Google. Під час переслідування чоловік привів у дію вибуховий пристрій, повідомляє ВВС.
Чоловік жив з двома однолітками у Пфлугервіллі, приблизно в 35 км на північ від Остіна, повідомив губернатор Техасу Грег Еббот Fox News. Друзів допитали і на даний час їх вважають непричетними до дій Марка.
Підозрюваний не зачистив історю браузера. Для слідчих вона стане скарбницею інформаці.ї. Зможе пролити світло на вчинки чоловіка та їх причини, додає Еббот.
Марк Кондітт відвідував муніципальний коледж у Остіні з 2010-2012 роках, але не закінчив, повідомляє USA Today.
У старших класах навчався вдома під наглядом матері. Поліція шукає її будинок, повідомляє газета Austin American-Statesman.
"Мій син Марк офіційно випустився зі старшої школи", написала вона на своїй сторінці у Facebook 2013-го.
"Він говорить, має обдумати, чим він хоче займатися надалі. Можливо, поїде у релігійну місіонерську поїздку", - продовжила вона.
Останнім часом Марк працював на компанію Crux Semiconductor, котра займається купівлею та перевезенням товарів. Про це йдеться в його електронному резюме на сайті пошуку роботи.
Американські журналісти знайшли блог "Визначення моєї позиції" 2012 року. Підозрюваний вів його, коли відвідував курси в університеті. У ньому виступає за заборону одностатевих шлюбів, абортів та за смертну кару для ґвалтівників. Себе називає "консерватор"
"Але я не думаю, що у мене є достатньо інформації для захисту своєї позиції, а також його потрібно захищати", - говорив. Додава, що відвідує курси, ,аби зрозуміти урядовий уклад США
"Я сподіваюсь, що це допоможе мені уточнити мою позицію", - писав хлопець.
Знайшли злочинця завдяки історії пошука
Відділ поліції в штаті Остін у вівторок використав кадри з офісу курєрської служби FedEx - місці останнього вибуху бомби у посилці. На них виявив підозрюваного чоловіка.
Поліція виявила декілька доказів, що приводять до підозрюваного, в тому числі нестандартні батареї та гвинти, які використовуються в кожному пристрої, повідомляє CBS News.
Правоохоронці змогли потрапити в Маркову історію пошуків у браузері Google. Побачили, як чоловік шукав установи, де можна відправити посилки. Таким чином визначили його місцезнаходження — готель у районі Раунд-рок за 32 км від Остіна. Там Марк зупинився і залишив свою машину.
Зранку у середу місцеві копи та федерали зайняли свої позиції довкола парковки біля готелю. Група тактичного захоплення запізнювалася. Тим часом машина Марка рушила. Поліцейські та федерали почали переслідування. Вони змогли зупинити авто, але зловмисник привів у дію вибуховий пристрій, коли до машини підійшли озброєні офіцери. Один із них отримав поранення. Інший відкрив вогонь на ураження. Пізніше з' ясувалося, що Марк загинув від вибуху.
Розслаблятися зарано
Місцеві правоохоронці попереджають, що не знають, де був Марк і чим він займався протягом останніх 24 годин до смерті. Міг розіслати набагато ще посилки і вони здетонують згодом. Копи закликають людей бути вкрай обачними.
Раніше американські ЗМІ поширили інформацію, що те, що копи застрелили винуватця серії вибухів у Техасі. Чоловік тероризував місто Остін з 2 березня.
1-й вибух 2 березня убив Стівена Хауса, 39 років.
Ще 2 посилки вибухнули далі на південь 12 березня, загинув 17-річний Дрейлен Мейсона. Були поранені 2 жінки, зокрема його матір.
4-й вибух відбувся у південно-західній частині Остіна в неділю. 2 чоловіків отримали серйозні, але не смертельні травми. Влада заявила, що якщо перші 3 вибухи спричинила бомба у пакеті, то 4-й раз зловмисники встановили розтяжку. Поліція закликала не торкатися і навіть не підходити до підозрілих речей на вулиці.
5-й пролунав у поштовому центрі в Шертці біля Сан-Антоніо в Техасі 20 березня. Співробітник, який працював з пакунком, отримав поранення. Правоохоронці виявили на тому ж складі ще 1 бомбу.

Related

Події у світі 34491260001083970

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item