Лавров звинуватив США в планах розвалити Сирію

Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Російський міністр скерував увагу на спроби вузької неінклюзивної групи зберегти Джабхат-ан-Нусра для нових спроб зміни режиму в Дамаску.


Влада США і деяка вузька група виношує плани по розвалу Сирії. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з віце-прем'єром, главою МЗС Намібії Нетумбо Нанді-Ндайтвою, повідомляє Інтерфакс.
"У нас дедалі більше свідчень того, що наші західні партнери, перш за все Сполучені Штати, хотіли б цю Джабхат-ан-Нусра, яка зараз змінює свої найменування, але від цього суть її не змінюється, вивести з-під удару і зберегти її на випадок наразі більш і більш відвертих планів повернутися до плану "Б", тобто спробувати змінити режим в Дамаску", - заявив Лавров.
За його словами, щораз більше з'являється інформації про те, що деяка вузька група, яку сформували американці по сирійським питанням, вузька, неінклюзивна, виношує плани розвалу сирійської держави.
"Це ще одне підтвердження недоговороздатності наших західних партнерів, які в практичному плані обирають курс, що прямо суперечить резолюціям Ради Безпеки ООН, які, у тому числі, постійно підтверджують повагу суверенітету і територіальній цілісності Сирійської Арабської Республіки", - зазначив Лавров.
У зв'язку із ситуацією в Східній Гуті він закликав західних партнерів до чесного прагнення врегулювати ситуацію, зазначивши, що дії РФ і сирійських військових у цьому районі є цілком легітимними.
Нагадаємо, війська Башара Асада просуваються вглиб Східної Гути і вже утримують контроль над чвертю території регіону, у якому за два тижні авіаударів загинули близько 600 мирних жителів, понад 2 тис. осіб отримали поранення.

Related

Події у світі 6306703622356418282

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item