Ніколи не бачили нічого подібного. Вчені опублікували відео із загадковими мешканцями океану

Риба-вудильник є одним з найбільш загадкових мешканців океану
Біологи опублікували унікальне відео з рибами-вудильниками, зняте в Атлантиці на глибині 800 метрів.
Як пише журнал Science, риба-вудильник (або морський чорт) є одним з найбільш загадкових мешканців океану, вона може жити на глибині до 2000 метрів.
Вчені майже ніколи не бачили їх у своєму природному середовищі, вивчаючи їхню фізіологію лише на виловлених рибалками зразках.
Саме тому, відео, зняте у водах поблизу Азорських островів Португалії, приголомшило біологів. На ньому зображена самиця розміром з кулак, і якщо придивитися, то видно, що до неї прилип самець, який запліднює яйцеклітини. Також навколо самиці в'ються тонкі нитки-відростки, які м'яко світяться на фоні темних глибин океану.
Нічого подібного біологи раніше не бачили.
"Я вивчаю цих риб більшу частину свого життя, і я ніколи не бачив нічого подібного", - говорить Тед Печ, дослідник Вашингтонського університету в Сієтлі.
Крихітний самець утворює постійну парну зв'язку з самицею - він буквально впивається в неї, з часом практично зливаючись з її тканинами і отримуючи харчування через її кровотік.
Вчені знали про цю химерну репродуктивну стратегію на прикладі виловлених рибалками самок, але ніколи не бачили її в дикій природі.

Related

Цікаво 2716065863666544680

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item