Трамп вирішив призначити нового держсекретаря замість Тіллерсона

Трамп вирішив змінити держсекретаря
Президент США Дональд Трамп вирішив змінити держсекретаря США, призначивши директора ЦРУ Майка Помпео замість Рекса Тіллерсона.
Про це Трамп написав у себе в Twitter.

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

"Майк Помпео, директор ЦРУ, буде нашим новим держсекретарем. Він чудово впорається з цією роботою! Спасибі тобі, Рекс Тіллерсон, за його службу", - зазначив він.
У свою чергу, новим керівником ЦРУ призначена Джина Хеспел. Вона стане першою жінкою, яка очолить американську розвідку.
Повідомлення про можливу відставку Тіллерсона неодноразово з'являлися в ЗМІ. Президент США часто публічно критикував свого держсекретаря. Зокрема, Трамп заявляв, що хоче, щоб Тіллерсон був більш жорстким у деяких питаннях.
Трамп і Тіллерсон розійшлися в думках з приводу низки важливих геополітичних питань, включаючи ядерну угоду з Іраном, протиборство з Північною Кореєю і конфлікт між арабськими союзниками.
У листопаді 2017 року газета The New York Times писала, що в Білому домі розробили план з відсторонення Рекса Тіллерсона з поста державного секретаря.
Передбачалося, що перестановка відбудеться в кінці грудня або на початку 2018 року.

Related

Події у світі 5617217010946414494

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item