Мін'юст заарештував усі активи Газпрому в Україні

Російська держкорпорація визнана винною в зловживаннях на українському ринку
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що його відомство наклало арешт на все майно російської державної корпорації Газпром.
Загальна сума арештованого майна становить 100 мільйонів гривень, передає DW.
"Ми вже стягнули частину коштів - все, що було в Газпрому на території України, було описано, арештовано та стягнуто до державного бюджету. Це понад 100 мільйонів гривень", - заявив Петренко.
Він зазначив, що має намір домагатися такого ж підходу до майна Газпрому в інших країнах, із якими Україна підписала угоди.
Нагадаємо, в грудні 2017 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за контрактом на поставку газу практично з усіх спірних питань. Судові розгляди між компаніями почалися ще в червні 2014 року.
28 лютого 2018 року Нафтогаз виграв Стокгольмський арбітраж проти Газпрому за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу про компенсацію за недопостачають Газпромом обсяги газу для транзиту. Суд зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.
Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить $2,6 млрд на користь Нафтогазу.
Крім того, 13 березня Київський апеляційний господарський суд відмовив Газпрому в задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України в 171 млрд грн, накладений на російську компанію. Українське відомство оштрафувало Газпром ще в 2015 році за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Related

Бізнес 1027941733368115451

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item