Єврокомісар обіцяє жорсткі заходи проти Facebook

У Facebook проблеми

Уряд США і відповідальні відомства запевнили Євросоюз, що вони "сприймають всі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів".

Єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова оголосила про "жорсткі заходи" щодо соціальної мережі Facebook, яка виявилася замішана в скандалі з особистими даними користувачів. Про це повідомляє Deutsche Welle.
 
"Я вимагаю від Facebook подальших пояснень, наприклад, в якій мірі це торкнулося європейських користувачів", - заявила єврокомісар.
 
За її словами, "це зловживання даними 50 мільйонів користувачів Facebook є абсолютно неприйнятним".
 
Юрова також підкреслила, що уряд і відповідальні відомства США запевнили ЄС, що вони "сприймають всі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів".
 
"Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми обходимося з власними особистими даними, може мати масштабні наслідки. Зрештою, мова йде про основи нашої демократії", - заявила Юрова.
 
Нагадуємо, компанія Facebook опинилася під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими обсягами даних, отриманими через Facebook, щоб допомогти політикам перемогти на виборах. Зокрема, мова йде про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанії.
 
Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга дати пояснення з приводу скандалу зі зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.
 
Великобританія проводить розслідування відносно компанії Cambridge Analytica.
 
Марк Цукерберг заявив, що через скандал компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до значної кількості інформації користувачів, і обмежить доступ цих даних для розробників.

Related

Події у світі 2538278454681052606

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item